LINEUP

2018

Mer om programmet

KVINNLIGA SITUATIONEN

 
KVINNLIGA SITUATIONEN [MALMÖ]\\ LEE BOWIE & MAYDAR [GIRON/STHLM] \\ SERIGNE DIAL \\ EMMA TAUBE\\ ELLA NI CHANA \\ PUNK WILLIAMS  \\ BROKEN RIBS \\SETTLEMENT \\ LO LINDSTRÖM \\AJ \\ DJ MAYDAR [STHLM] \\

KVINNLIGA SITUATIONEN är ett hiphop-kollektiv som agerar från hjärtat, både på och utanför scen. De rivstartade med sitt första gig i Stockholm i februari 2015 och har sedan dess spelat från Malmö till Kiruna och även tagit sig till Danmark och Finland.  Crewet har varit warm-up till bland annat Syster Sol, Partiet, Labyrint och Ken Ring. Kvinnliga Situationen har även spelat med Musiker Mot Rasisms liveband; Live För Mångfald! Utöver workshops och spelningar genomförde de sommaren 2016 projektet Life of Borders; ett samarbete med Malmö Stad och tre ensamkommande musiker. I april 2017 vann Kvinnliga Situationen pris för bästa musik på Pixel Skånes Filmfestival. Under hösten har de spenderat mycket tid i studion och i oktober släppte de sin första singel Illusionen. Sedan dess har de gett ut musik i olika konstellationer och mer är på väg! De är ett maxat och mångsidigt crew med bas i Malmö, men med rötter som sträcker sig från Sverige till Finland till Indien till Tanzania.
 

LEE BOWIE & MAYDAR
– NAUGHTY BY NATURE TOUR
 

 

Två av Sveriges modernaste urbana undergroundakter slår sig sommaren 2018 tillsammans för en show utan dess like. Så se till att stretcha dansmusklerna ordentligt; för deras dansanta basgångar och slående melodier lämnar ingen stilla.

Har du någonsin undrat vad som skulle hända om du blandar melodier och attityd från den moderna skolans R'n'B med influenser från det rika musikarvet från Irland och Sverige? Oavsett om du undrat eller ej så finns nu svaret; MAYDAR. Denna multifacetterade DIY-artist är onekligen en produkt av sin tid. Hennes sound sträcker sig över traditionella gränser som genre och kategori och identifieras snarare av hennes atmosfäriska produktioner, uppfinningsrika lyrik och melodiska kontraster. Med en lång historia av samarbeten i ryggen, bl.a. som ena halvan av duon Anaye, en del av kollektivet Femtastic och features på låtar av t.ex. Gnucci och Chris Tall, är MAYDAR äntligen redo att visa sitt soloprojekt. Denna vår släpper hon tre singlar, alla producerade & skrivna av henne själv och till hösten kommer hennes debutalbum.

Lee Bowie är duon som fann varandra och sitt nyskapande sound på Musikmakarna, en av världens bästa låtskrivarutbildningar. Med rötter och anknytning till både Sydamerika, Norden och Afrika skapar de musik för en ny, gränslös värld. Inspirationen hämtar de från genrer som RNB, Pop, Reggae & Trap och viljan att independently kunna nå ut med sina lustfyllda kreationer driver dem framåt. I april 2018 släpper de sin debutsingel Attagurl, en peppigt pulserande uppmaning till att våga gå sin egen väg. Passande nog har recensenter uttryckt att musiken denna duo skapar är omöjlig att placera i ett redan utstakat fack, vilket enligt Lee Bowie är bland den största komplimangen de någonsin kunde få.

PUNK WILLIAMS

 

Foto: Johan Ylitalo

Punk Williams gör en favorit i repris på Pamojafestivalen 2018! Det kan sägas mycket om detta speciella band från Poikkijärvi, 200 km norr om polcirkeln; att basisten Jesper är hundspanns-förare, forsrännare och vildmarksguide, att gitarristen Bette är gruvarbetare/vildmarksguide
/poet/konstnär/skådespelare och manusförfattare, att trummisen Jens (numera bosatt i Göteborg) är designer och skulptör med hela världen som arbetsplats och att sångaren Östis är pistmaskinsförare sedan urminnes tider. Alla delar de passionen för rock’n’roll och trycker alltid gaspedalen i rakt ner i botten. Eller som Bette sa; ”Jag vill inte bli underhållen. Jag vill bli berörd.”

 

LO LINDSTRÖM

Poesi som river fram en debatt om Norra Sveriges upprättelse. Lo Lindströms klara röst för en talan om förhållandena i Västerbotten, en pågående centralisering och känslorna kring bygden. En gräsrotsaktivist med skarp tunga och varm hand om din rygg. Låt dig kastas mellan hens brandtal, illmariga humor, sorg, och gå där ifrån med ny ork.

”Jag ska vända orden åt oss,
till syskon, systrar
och furorna i skogen,
det brinn.”
– Lo Lindström, Västerbottensbarn

 

 

LEIKKI, LAULA JA LIIKU för barnen!                        💙💚💛💚💙


Lördag 26 maj kl. 11-11.50 på Folkets Hus

Gun Olofsson från Pajala leder sång, rörelse och lek på svenska och meänkieli för barn mellan 3-10 år.  
OBS! Max 25 platser! För garanterad plats, skicka namn och antal barn till oss på pamojafestivalen@gmail.com

 

WORLD CAFÈ OM INTEGRATION I KIRUNA

Café Rost, lördag 26e maj kl. 12-13.30
World Cafémetoden är en dialogmetod som uppmuntrar människor att delta i diskussioner om aktuella frågor i en informell och bekväm miljö. I små samtalsgrupper runt bord samtalar vi kring olika frågeställningar som rör integration i Kiruna. Deltagarna byter bord och grupp vid bestämda tidpunkter under mötet. Workshopen leds av Emma Taube från Integrationsenheten.

Sparbanken Nord.jpg

© 2019 by Pamojafestivalen. Proudly created with Wix.com

FESTIVALPARTNERS
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now